Compositor

M’agrada compondre música i compartir-la amb els altres: sigui en una sala de concerts, en una pel·lícula, o un vídeo joc. He compost música per a totes aquestes plataformes i algunes composicions han sonat i han rebut premis en festivals i nominacions en els llocs més variats del món: des de Hollywood a Japó i de tornada, passant per Lituània, Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Espanya, Portugal, … M’agradaria esmentar un especialment, rebut de la mà d’un dels meus compositors favorits Ryuichi Sakamoto – Silver Award al Sapporo International Art Festival – Urban Soundscape Competition.

Vaig tenir el plaure de col·laborar amb músics excepcionals, escoltar gravades i veure publicades les meves composicions, així mateix estudiar i seguir aprenent amb magnífics professors i ara, també poder compartir els meus coneixements i experiències que he obtingut fins a aquest moment.

  • Música de concert

“Sounding Images” (2013) per a violoncel i piano. Amb Luis Caballero (violoncel)

Cada dia ens trobem amb milers d’instantànies que capturen els nostres propis ulls i cada instant representa alguna cosa – un ambient, una emoció, un sentiment, …, un únic segon que de seguida es converteix en el passat. Cada peça representa una d’aquestes instantànies plasmades a la partitura, que serveixen com una inspiració creativa. De vegades també ocorre a l’inrevés – les melodies que sorgeixen a l’interior, com unes petites peces d’un puzle van creant una imatge, sigui real o imaginària – doncs el procés és una continuïtat, on un principi és la fi, i la fi és un principi…

CD digital disponible al Spotify, iTunes, Google Play, Amazon…

Disseny i il·lustració de portada: Kristina Sabaite


“The Last Man of Fukushima” (2016) amb Pablo Pascual (clarinet baix) i Luis Caballero (violoncel)

“The Last Man of Fukushima”, a càrrec del meu col·laborador habitual Luis Caballero (violoncel) i un instrument que, des de fa ja temps, m’ha cridat l’atenció – clarinet baix, a càrrec de Pablo Pascual. Igual que el nom de la composició per a violoncel i piano, el nom del CD fa referència i està dedicat a Naoto Matsumura, l’últim home de Fukushima, el guardià dels animals abandonats durant la tragèdia nipona.

CD digital disponible al Spotify, iTunes, Google Play, Amazon…

Disseny i il·lustració de portada: Kristina Sabaite


“Piano book” (2014) per a piano

Sparkle of light (centelleig de llum)

“Quant temps som capaços de navegar sense rumb,
a les aigües profundes del Mar obert.
Buscant a un únic centelleig de Llum procedent d’algun Faro remot.
Quan l’única Llum capaç de guiar-nos per sempre,
la portem dins de nosaltres. En el nostre Cor.”

CD digital disponible al BandCamp

Disseny i il·lustració de portada: Kristina Sabaite


“Voicing” (2008) per a veu femenina (gravació multipista). Amb Mónica de Nut (veu)

La veu és, possiblement, l’instrument més antic utilitzat pels éssers humans. Aquesta composició de caràcter minimalísta consta de tres parts a les quals estic explorant les tres possibilitats bàsiques de la veu, en aquest cas, femenina – murmuri, parla i el cant. Cànons, superposicions flotants i patrons melòdics en bucle són les tècniques compositives utilitzades en aquesta peça.

CD digital disponible al BandCamp

Foto de portada: Kristina Sabaite  • Música per a audiovisual