Bio

Compositor nominat per als “The 2013 Hollywood Music in Media Awards” a la categoria de música clàssica (Los Angeles, EUA) per la composició “Nona” (“Sounding Images”, realitzat juntament amb el violoncel·lista Luis Caballero). L’àlbum, juntament amb “The Last Man of Fukushima” és nominat com a finalista als “Premios Martín Codax da Música” (2015 i 2016 respectivament). La composició “Voicing” (III part) realitzada juntament amb la cantant Mónica de Nut, obté el Silver Award al “Sapporo International Art Festival – Urban Soundscape Competition 2014” (Sapporo, Japó), de la mà del compositor i pianista japonès Ryuichi Sakamoto (integrant del “Yellow Magic Orchestra” i compositor de bandes sonores com “Revenant” i “L’últim Emperador”).

“Crec que aquesta peça [Voicing, III part] embala el major impacte, i el concepte és el d’art modern pel que és una excel·lent selecció quant a la seva adequació al SIAF.” – Ryuichi Sakamoto (Director convidat de SIAF 2014).

“La música que va interpretar al Pórtico do Paraíso té una sòlida factura que reflecteix la seva formació i és d’agradable i senzilla escolta. A l’època de l’audiovisual, Biveinis té per davant un interessant camí a recórrer, que li ofereix grans possibilitats de creixement artístic.” – Julián Carillo (crític musical de El País).

En 2015 compon la BSO original per al curtmetratge “A última moeda” de l’escriptora Fina Casalderrey i el director Xoan Vidal; la composició per a piano “Like a river flow” és utilitzada per al documental “Aguardente na Raia” – tots dos produïts per “Piruleta Vermella”. Com a compositor i pianista col·labora amb el Festival Internacional de Documentals “Play Doc” (2016), component i interpretant la banda sonora de “Miss Ledya” (Xosé Gil, 1916) – primera pel·lícula muda de ficció gallega que es conserva. Així mateix afegeix i interpreta al piano la banda sonora per a les pel·lícules de Joaquín García Portela “Costiña” (dins del Projecte “Socheo” dels cineastes Xurxo González i Beli Martínez) a A Guarda (2017). En 2016-2017 compon la BSO per a un videojoc de plataforma Android i iOS “Cricktogame” de Polygon.e Studios.

“L’elegància extraordinària de l’execució unida a l’instint, sentiment i sensibilitat de Karolis així com a l’originalitat i creativitat de la proposta musical, van fer de la projecció d’obertura una veritable delícia i una meravellosa experiència sensorial.” – Sara García (Directora Artística de Play-Doc).

karolis2-hmma2013

A l’entrada del teatre Henry Fonda (Los Angeles, EUA), juntament amb els altres compositors nominats per els “The 2013 Hollywood Music in Media Awards”.

Com a pianista obté diversos guardons als concursos nacionals i internacionals de piano com “N.Rubinstein” (França), “Real Club Náutico de Vigo”, “Club Rotaract de Palma de Mallorca” (Espanya); de música de cambra “Pavasario Sonata” (Lituània). Compta amb diverses estrenes de les seves composicions, actuacions i participacions als festivals a Espanya, Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Lituània, Japó, … Cal destacar “Xacobeo 2004” on comparteix l’escenari amb el guitarrista de jazz J.McLaughlin, “Pórtico do Paraíso”, “Festival de Jazz do Salnés”, “Xacobeo Classics 2010”; “Hochschule für Musik, Theater und Medien” (Hanóver), “Koninklijke Conservatorium” (Brussel·les), Museu de l’Art Contemporani de la Unión Fenosa (A Coruña), “Centro Galego de Arte Contemporánea” (Santiago de Compostela), Filharmònica nacional (Vilnius), Antic Cort d’Apel·lacions Shiryokan (Sapporo).

gala 02

Amb el violoncel·lista Luis Caballero durant la gala dels “Premios Martín Códax da Música” 2015.

Col·labora amb solistes i agrupacions com a violoncel·lista Luis Caballero (Quintet “Cimarrón”), cantant Mónica de Nut, pianista Rasa Biveiniene, clarnetista Juan Ferrer, percussionista Alejandro Sanz; “Ensemble s21”, “Grupo Instrumental siglo XX”, “Taller Atlántico Contemporáneo”, “Plathner’s Eleven”, entre altres. Diverses de les seves obres es troben publicades a “Musicaneo”, “Dos Acordes”, “Periferia sheet music”, així mateix gravades i editades per “Radio Galega”, “Estudio grabación Mans”, “Ouvirmos”.

portico-1

Durant el Festival Internacional de música clàssica “Pórtico do paraíso 2014”, presentant el treball discogràfic “Piano book”.

Perfecciona els seus coneixements assistint a classes magistrals amb compositors J.Cruz-Guevara, C.Havel, J.M.Laborda, E.Zampronha; amb pianistes Z.Plavin, N.Seriogina, R.Biveiniene; i a causa del seu gran interès per la música improvisada i el jazz també participa al “Seminario Permanente” amb A.Rábade i P.Charlín.

Realitza la seva formació acadèmica com a compositor i pianista entre Lituània i Espanya: primer a l’Escola Nacional d’Arts de M.K.Ciurlionis a Vilnius (G.Kviklys, O.A.Steinberg (alumna de Y.Zak i H.Neuhaus) – piano; B.Kutavicius – composició) i, després, al Conservatori Superior de Música de Vigo (R.L. de Castro – matricula d’honor en piano; C.Cambeiro, F.Buide del Real, entre altres – composició).

Karolis and Monica 1

Amb la cantant Mónica de Nut, guanyadors de Silver Award al “Sapporo International Art Festival – Urban Soundscape Competition 2014” (Sapporo, Japó).

Advertisements